marți, 4 martie 2014

Ce fac dacă rămân însărcinată?


Să le spun oare părinţilor?

AFLĂ TOATE ASPECTELE ÎNAINTE DE A ALEGE !

Este avortul răspunsul la problema mea?

În nici un caz avortul nu este soluţia la problema ta ! 

Iubeşte-ţi copilul şi lasă-l să trăiască! Doar în maternitate te vei împlini ca femeie.

Dacă ţi-ai mai pus această întrebare până acum, citeşte cu atenţie aceste rânduri. Suntem siguri că te va ajuta să iei decizia cea mai bună, mai umană, mai responsabilă.

CE ESTE AVORTUL?

„Avortul reprezintă întreruperea sarcinii, în mod spontan sau provocat. Avortul spontan este adesea numit pierderea sarcinii. Avortul provocat întrerupe în mod artificial sarcina şi, în funcţie de vârsta sarcinii, determină metoda care va fi utilizată.

Cel mai întâlnit tip de avort indus îl reprezintă metoda aspiraţiei D şi C (Dilatare şi Chiuretare). Se foloseşte în cazul sarcinilor de până la 12 săptămâni, uneori la cele de până la 14 săptămâni. După această perioadă se foloseşte avortul D şi E (dilatare şi evacuare). În avorturile făcute după 20 de săptămâni (4 luni şi jumătate) sunt utilizate substanţe chimice care grăbesc contracţiile uterineprostaglandină sau soluţii saline otrăvitoare”.

AVORTUL DOARE?

„Da, pentru că trebuie dilatat cervixul, ceea ce produce crampe dureroase. De obicei sunt administrate medicamente care să elimine acest dureri, însă pacienta este adesea trează în timpul intervenţiei. Un anestezic local este injectat în cervix, pentru a-l amorţi. Acest lucru ajută puţin”.

APAR HEMORAGII?
„Hemoragiile depind foarte mult de cât de avansată este sarcina. În avorturile sarcinilor de până la 12-14 săptămâni, hemoragia este redusă la cam 6-8 uncii de sânge. Hemoragiile care urmează avorturile sarcinilor de peste 14 săptămâni sunt mult mai abundente.”

ESTE COPILUL OM SAU E DOAR „O AGLOMERARE DE CELULE”?

Copilul este om încă din momentul concepţiei. Atunci când celula din care este făcut are cei 46 de cromozomi caracteristici speciei umane, încă din acel moment, copilul este unic. După 18 zile de la concepţie, inima lui începe să bată, pompând sânge probabil dintr-o grupă sanguină diferită de a ta. E momentul în care observi că nu ţi-a mai venit ciclul.

La zece zile după concepţie, copilul s-a implantat în peretele uterului, oprindu-ţi scurgerea menstruală, care nu mai are cum să vină.

La patruzeci de zile după concepţie, (doctorii) au înregistrat deja impulsuri cerebrale.  La acest moment, dacă îi atingi năsucul, îşi va retrage capul, deci are deja sensibilitate. Poţi vedea mânuţele înmugurind.

La opt săptămâni, cu ajutorul unui stetoscop cu ultrasunete, poţi chiar auzi inima bătând.

În avorturile sarcinilor mai mari de opt săptămâni se pot   identifica părţi ale trupului copilului.”


COPILUL SIMTE DURERE ÎN TIMPUL AVORTULUI?

„Cel mai probabil DA. De la şase săptămâni, copilul are sensibilitate în jurul feţei şi gurii. La şapte săptămâni, copilul simte un ac împins spre el şi se fereşte. Dacă îi pui un instrument în mânuţă, copilul îl va strânge, deci e capabil să simtă obiectele.”


ESTE AVORTUL SIGUR?

„Avortul, ca şi alte intervenţii chirurgicale, comportă anumite riscuri. Există un risc de 10% pentru complicaţii minore: febră, hemoragii masive, crampe. Un avort din 500 este urmat de complicaţii serioase.

 Complicaţiile majore includ: perforări ale uterului, urmate de hemoragii; placentă lăsată în uter, care cauzează infecţii, te îmbolnăveşti serios şi ai nevoie de spitalizare; răniri ale intestinelor sau vezicii urinare, care necesită alte intervenţii chirurgicale; uneori se ajunge chiar la histerectomie, prin urmare nu o să mai poţi avea copiii.”
               

O SĂ MĂ SIMT VINOVATĂ DUPĂ AVORT?

 “Multă lume se simte vinovată, deşi timp îndelungat pot să nu simtă acest lucru. Deşi prima reacţie este de eliberare, aproape fiecare persoană care a făcut un avort trebuie să facă faţă unui grad ridicat de vinovăţie, înainte de a se vindeca de experienţa tragică a avortului.”
               

DACĂ SUNT ÎNSĂRCINATĂ, TREBUIE SĂ VORBESC CU PĂRINŢII MEI?

  “DA. Este vorba despre o decizie importantă de viaţă, care poate cauza deteriorarea permanentă a sănătăţii tale şi a capacităţii tale de a mai avea copii în viitor. Poţi trece prin repercursiuni emoţionale severe, şi trebuie să cauţi consiliere şi călăuzire din partea părinţilor tăi, care te iubesc cu siguranţă şi-ţi vreau binele mai mult decât oricine pe lumea asta.”

DAR DACĂ PĂRINŢII MEI DORESC SĂ FAC UN AVORT?

“Aminteşte-ţi că părinţii tăi te iubesc. Probabil că i-ai rănit şi i-ai dezamăgit. Dacă eşti diplomată şi hotărâtă să aduci pe lume copilul, ei vor accepta acest lucru şi îşi vor reîntări relaţia de iubire pe care o au cu tine. Poţi căuta ajutor la mai multe organizaţii pro-life, care te pot ajuta să-ţi păstrezi sarcina, chiar îţi pot oferi un loc în care să locuieşti temporar, dacă ai nevoie.

CE SĂ FAC DACĂ PRIETENUL MEU VREA SĂ FAC UN AVORT?

“Cred că trebuie să te gândeşti la motivele pentru care prietenul tău vrea să faci un avort. Probabil că nu vrea să accepte responsabilitatea asupra vieţii la care a conlucrat pentru a o crea. El doreşte ca tu să-ţi asumi toate riscurile legate de ceea ce se poate întâmpla cu trupul tău, cu integritatea ta psihică. Dacă tânărul nu ţine la tine, trebuie să vorbeşti cu cineva care are drept scop binele tău.”

NU E AVORTUL DOAR O ALTĂ FORMĂ DE CONTRACEPŢIE?

„NU. Contracepţia reprezintă prevenirea apariţiei unei sarcini. Avortul înseamnă suprimarea unei vieţi după ce aceasta a început deja.”

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU TRUPURILE COPIILOR AVORTAŢI?

„Majoritatea clinicilor folosesc saci de gunoi menajeri pentru a se scăpa de copii.”           

CINE FACE AVORTUL?

 „Un avort, prin lege, poate fi făcut de către un medic. Acest medic nu trebuie să fie neapărat ginecolog, pregătit în domeniul sănătăţii femeii. Avortul poate fi făcut de către orice persoană care are un atestat medical.”

DACĂ NU VREAU SĂ FAC UN AVORT, UNDE POT GĂSI AJUTOR?

„Există linii telefonice pentru consiliere în aceste situaţii. Ţi-aş sugera să contactezi cel mai apropiat centru de criză de sarcină sau birou de consiliere pro-life. Cea mai apropiată organizaţie pro-life reprezintă locul cel mai bun în care să mergi şi să ceri ajutor.  Ei se vor asigura că vei obţine tot ajutorul de care ai nevoie.”






Miracolul vieții:  când rămâi însărcinată, copilul tău ... începe să trăiască şi să crească din momentul  în care spermatozoidul tatălui se uneşte cu ovulul tău fertil. Acest moment se numeşte „concepţie”.

Lucruri uimitoare încep să se petreacă – chiar înainte ca tu să ştii că eşti însărcinată.         

Iată ce se întâmplă înainte ca bebeluşul tău să se nască:
la 18 zile după concepţie, inimioara copilului începe să bată!
la 35 de zile după concepţie, copilul are deja creier, ochi, urechi, guriţă!
la 70 de zile de la concepţie, copilul are degeţele. Şi amprente. 
         De fapt, el poate să-şi strângă mânuţa în pumn şi să prindă diferite obiecte!

Mai târziu, în timpul sarcinii, bebeluşul tău:

îşi suge degeţelul
îţi recunoaşte vocea

se întinde, şi chiar sughite!