duminică, 2 martie 2014

Dreptul femei de a alege?



Ştim cu toţii ce se întâmplă cu copilul nenăscut în timpul avortului. E ucis, hăcuit în mod barbar! Dar mai există un personaj foarte important implicat în această ecuaţie: FEMEIA.

Să vedem ce se întâmplă cu FEMEIA?

NI SE SPUNE CĂ …

De vreo 15 ani, femeilor li se spune că avortul reprezintă o mică intervenţie, sigură, care nu provoacă probleme mari. Femeile au nevoie de avort pentru a obţine controlul total asupra fertilităţii lor, libertatea totală de a alege ce să facă cu vieţile lor. Avortul aduce un nou statut pentru femeie. În sfârşit femeile vor fi egale cu bărbaţii pentru că nu vor mai fi obligate să nască copiii nedoriţi.                                                                                                                                                  CEL PUŢIN ASTA LI SE SPUNE…


INTERVENŢIE SIGURĂ?

Indiferent de metodă, chirurgical sau medicamentos, avortul reprezintă o agresiune asupra corpului femeii. Metodele chirurgicale pot distruge fertilitatea, putând cauza infecţii imediate. Avortul chimic foloseşte diverse substanţe, periculoase pentru femeie, dureroase, care au efecte secundare de lungă durată asupra sănătăţii.

După avort, femeile sunt predispuse la pierderi de sarcină sau la naşteri premature.


NICI O PROBLEMĂ MAJORĂ?

Avortul produce mult mai mult decât daunele fizice. El reprezintă un abuz asupra femeii. Lasă multe femei dominate de mânie, vinovăţie, regrete, lipsă de respect de sine, incapabile să se încreadă în alţii. Adesea după un avort relaţiile se destramă, multe femei rămânând astfel fără partener, fără copil, departe de părinţi. Avortul nu poate fi uitat.

Pentru unele femei, adesea singure, tensiunea căreia trebuie să facă faţă după un avort este mult mai puternică decât cea creată de o sarcină nedorită.


CONTROL TOTAL ASUPRA FERTILITĂŢII?

Numărul de sarcini neplanificate a crescut serios odată cu legalizarea avortului în 1990, în ciuda răspândirii contraceptivelor gratuite. Ce s-a întâmplat cu controlul fertilităţii?

Accesul facil la avort înseamnă că, dacă concepţia are loc, problema poate fi „rezolvată” rapid. În mod inevitabil, pentru vârste din ce în ce mai mici, activitatea sexuală creşte tot mai mult. Nici un mijloc contraceptiv – majoritatea sunt oricum abortive – nu este eficient total. Prin urmare apar tot mai multe sarcini nedorite. Din 5 sarcini, doar una este dusă la termen, adică 4 copii din 5 sunt ucişi!


LIBERTATEA DE A ALEGE?

Care este oare alternativa reală atunci când sarcina este nedorită,?

Alegerea se face între avort, cu toate efectele secundare de natură fizică şi emoţională, şi păstrarea sarcinii.

Cei care au o relaţie apropiată cu femeia însărcinată ştiu că, dacă sarcina este păstrată, de la ei se va aştepta ajutor atât pentru ea cât şi pentru copil.
Dacă femeia se decide să facă un avort, ei nu au nimic de făcut. Doar ea singură este implicată în avort.                 Şi tot singură trebuie să se descurce cu ceea ce va urma după.

Pentru partenerii egoişti, părinţi, prieteni, alegerea este simplă. Ei sunt cei ce fac alegerea, şi nu femeia. Uneori presiunea pusă asupra ei este mai blândă. Dar adesea nu este aşa.

Libertatea de a alege este infimă atunci când cei care ar trebui să ofere iubire şi sprijin se îndepărtează, lăsând femeia să facă faţă singură problemelor.
Accesul facil la avort a făcut femeile mult mai vulnerabile.


CONTROL ASUPRA VIEŢII

Sarcina schimbă viaţa femeii, fie că se ajunge sau nu la avort. E posibil să-şi facă planuri atunci când alege să păstreze sarcina, problemele şi bucuriile maternităţii putând fi anticipate şi pregustate. Însă avortul reprezintă o călătorie în necunoscut. Nimeni nu ştie cum se va simţi după avort, fie imediat, fie în viitor.

Multe femei nu sunt pregătite pentru efectele distructive ale avortului.


STATUTUL FEMEII

Cei ce promovează avortul spun că pentru statutul egal al femeilor este necesar să existe avortul legalizat, sigur. Putem spune că femeile sunt egale cu bărbaţii, că au acelaşi statut, doar dacă se vor putea bucura de acelaşi acces la sex lipsit de scandal, de certuri, de care, chipurile, bărbaţii s-au bucurat în mod tradiţional de-a lungul secolelor.

În România, femeile au de 25 ani această şansă de a avea statut egal cu bărbaţii. Ce s-a întâmplat până acum?

Un număr mare de naşteri aparţin femeilor necăsătorite, incluzându-le aici şi pe femeile care au relaţii stabile dar care au ales să nu se căsătorească şi care au sprijinul partenerilor în creşterea copilului. Dar, fără dubii, trebuie incluse aici multe mame care s-au opus avortului şi care s-au trezit că trebuie să se descurce singure.

În loc ca femeile să se bucure de libertatea sexuală pe care, vorba-vine, o oferă avortul, se întâmplă exact ceea ce îşi doresc bărbaţii cărora nu le pasă de partenere. Dacă un bărbat nu vrea să fie implicat, spune „E alegerea ta” şi se îndepărtează. Unele femei vor alege atunci avortul, dar multe vor respinge această alternativă tocmai pentru că ştiu care sunt urmările pentru ele, tocmai pentru că sunt conştiente de drepturile copilului.


O NOUĂ SUB-CLASĂ SOCIALĂ

Aceste femei curajoase observă adesea că, în afară de Biserică, de asociaţiile Pro-Vita, de grupările Pro-Life, nimeni nu-şi mai arată interesul în a le ajuta.
Printre săracii din jurul nostru putem vedea multe mame singure cu copii. Sunt ele eliberate? Este oare apreciat statutul lor de mame, de femei? Nu. În schimb sunt criticate de anumite instituţii, de opinia publică, de mass-media, ca fiind o povară pentru societate.

Creşterea enormă a numărului de divorţuri a lezat statutul multor femei. Nimeni nu se întreabă care este legătura dintre divorţ şi avort. De ce? Dacă majoritatea relaţiilor, prieteniilor, se distrug după un avort, de ce n-ar distruge avortul şi căsătoriile?
50% dintre femeile care fac avort sunt căsătorite.
50 % dintre căsătorii sfârşesc prin divorţ.

Există oare vreo legătură?  

NOI EXEMPLE

Statutul femeii, în rolul lor unic de mame şi administratori ai casei şi familiei, n-a fost niciodată atât de coborât. Toate talentele pentru care femeile au fost atât de lăudate şi atât de mândre să le aibă – printre care şi acelea legate de familie, de cămin – sunt anulate oficial de către cei care promovează avortul. Exemplele feminine care ne sunt propuse spre admirare includ de obicei femei care susţin avortul, resping copiii şi sunt incapabile să menţină o relaţie.

Cum este prezentat statutul femeii în artele vizuale, mass-media, literatură?

Niciodată nu a fost mai multă violenţă, şi pornografie directă care să implice femeile şi copiii.

Care este legătura dintre avort şi modul în care femeile sunt prezentate chiar şi în orele de maximă audienţă – violuri, crime, agresiuni fizice, limbaj deocheat, vulgaritate?

VIOLENŢĂ

Avortul în sine reprezintă violenţă. Iar mesajul conform căruia violenţa este acceptabilă pentru femei s-a răspândit teribil de mult.

Accesul facil la avort face ca trupul femeii să fie din nou gata pentru sex, aparent fără frica de alte consecinţe, având aprobarea societăţii. Deci ce e rău în a prelungi violenţa şi a fi tot timpul disponibilă?


ADEVĂRATUL SPIRIT FEMINIST

Dumnezeu, cel care a creat femeia şi bărbatul, cel care a creat sexualitatea şi a binecuvântat manifestarea ei în cadrul oficializat al căsătoriei, este Cel care apără cu adevărat femeia şi drepturile ei.

Biserica, deşi acuzată că este împotriva sexualităţii, că are „ochelari de cal” şi că restrânge posibilităţile de exprimare a iubirii, este singura instituţie căreia îi pasă, care spune adevărul, care încearcă să facă lumină şi să explice ceea ce este de explicat în ceea ce priveşte viaţa umană.